søndag 4. januar 2015

CR Hunnedalen - Back on the horse

På: Jan-Tore og meg
S&D: Et eller annet på vei inn mot Lysebekken, ca 1.5 taulengde, ca WI3(+)ish
Forhold: Litt kjip is, nordavind fra alle kanter

Viktig å komme seg opp på hesten igjen etter den karakter(ned)byggende Rjukan-turen i romjula. Mild-, snø- og uværet den siste uken hadde gitt isen i Hunnedalen hard medfart og det var ikke så veldig mye som så fint ut da vi kjørte oppover. Og der det faktisk var litt ok is var det umulig å parkere med de høye brøytekantene.

Vi endte opp med å parkere ved Lortabu og gå på ski innover mot Lysebekken. Så noe oppi høyden som så sånn passe ut og labbet opp. Ved innsteget viste det seg at isen var mindre enn den så ut som på avstand, faktisk bare rett i overkant av en taulengde. Greit nok det, været var ikke det beste og ble bare dårligere utover dagen og isen var heller ikke noe å få våte (eller frosne) drømmer av. Men uansett en fin tur og kult med vinteralpinisme med anmarsj på ski. Isklatring + rando = lvngthdrm!

Litt usikker på hva vi egentlig klatret. Ifølge den gamle Rogalandsføreren kan det ha vært enten "Trymeling", "Sosialt selvmord" eller "Utro". Men alle disse står i WI4+ eller høyere, mens det vi gikk i dag føltes som maks WI3+, så enten må det ha vært helt andre forhold nå eller så må det ha gått inflasjon i WI-gradene i gamle dager i bratte Rogaland.

Fra parkeringsplassen med det sjarmerende navnet Lortabu. Flott lys om morgenen. Isen vi gikk ligger mot horisonten i venstre kant av fjellet.

Ved innsteget. Solen forsvinner snart og det blåser opp.

Polfareren med kalde hender opp mot standplass.

Dramatisk landskap. lightroom er gode greier fåsds

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar